Składniki:
150 g kiełbasy chirizo
6 średnich ziemniaków
1 cebula
3 średnie pomidory
3 ząbki czosnku
liść laurowy
papryka ostra w proszku
papryka wędzona w proszku
sól
pieprz
olej
Sposób przygotowania:
Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, a następnie wszystko chwilę przesmażyć. Dodać obraną ze skórki kiełbasę chorizo i razem przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze razem przesmażyć. Wszystko przełożyć do garnka zalać wodą (około 3 szklanek), dodać liść laurowy, papryki w proszku i gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec ewentualnie doprawić. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz