1 kg mięsa wieprzowego od szynki
2 kawałki kiełbasy cienkiej
100 g boczku wędzonego
2 cebule
1 szt. papryki czerwonej
1 szt. papryki zielonej
1 szt. papryki żółtej
150 g pieczarek
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek mielony
Sposób przygotowania:
Mięso dokładnie wypłukać, pokroić w kostkę gulaszową, a następnie obsypać solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, czosnkiem mielonym i dokładnie wymieszać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej,na który wrzucić przyprawione mięso. Smażyć z każdej strony, aby nabrało ładnego koloru, a następnie przełożyć do garnka. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę i wszystko jeszcze razem przesmażyć. Przesmażoną wędlinę z cebulą dorzucić do mięsa zalać wodą i dusić około 30 minut.. Dodać pokrojone pieczarki i dalej dusić do miękkości. Dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone papryki. Wszystko razem dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz