reklama

piątek, 18 sierpnia 2017

Szaszłyki drobiowe z warzywami w miodowo - musztardowej marynacie

Szaszłyki drobiowe jak już wspominałam to potrawa, która musi koniecznie znaleźć się na każdym spotkaniu przy grillu. Dlatego staram się je w jakiś sposób urozmaicać.  Tym razem marynowałam je całą noc w miodowo - musztardowej marynacie. Grillowane mięso nabrało zupełnie innego smaku. Było soczyste i mega pyszne.

Składniki:
papryka czerwona
cukinia
3 piersi z kurczaka
patyczki na szaszłyki

Składniki marynaty:
2 łyżki musztardy stołowej
2 łyżki miodu
4 łyżki oliwy lub oleju
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczka pieprzu
1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/4 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego

Sposób przygotowania marynaty:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Piersi pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do marynaty na całą noc. Następnego dnia mięso odsączyć i nadziewać na patyczki na przemian z pokrojonymi warzywami. Grillować około 30 minut, co jakiś czas obracając. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz