Składniki na masę mięsną:
1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
szklanka bułki tartej
jajko
mała cebula
sól i pieprz
magi przyprawa do zup
Sposób przygotowania:
Mięso wymieszać z bułką tartą, surowym jajkiem, drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i magi na pikantnie. Dokładnie wyrobić na jednolita masę.
Składniki na masę pieczarkową:
1/2 kg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
sól
świeżo zmielony pieprz
Dodatkowo:
200 g sera żółtego w plastrach
200 g szynki gotowanej
Sposób przygotowania masy pieczarkowej:
Na patelni stopić masło, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną cebulę i przesmażyć. Dodać obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko razem chwilę dusić, a na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Sposób przygotowania rolady:
Na przygotowany kwadrat z mięsa mielonego, który znajduje się na papierze do pieczenia, ułożyć plastry sera żółtego, na ser ułożyć plastry szynki. Na koniec równomiernie rozprowadzić uduszone pieczarki. Zwinąć roladę za pomocą papieru. Rozwinąć papier i przygotowaną roladę owinąć plastrami bekonu. Tak przygotowaną roladę ułożyć razem z rozwiniętym papierem na blaszce. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec do około 35 minut do ładnego zrumienienia bekonu. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz