Składniki:
mała kapusta pekińska
garść posiekanej natka pietruszki
garść posiekanego koperku
garść posiekanego szczypiorku
1/2 drobno pokrojonej papryki czerwonej
Składniki na sos:
3 łyżki oleju
3 łyżki wody
1 łyżka miodu
łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
2 łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz ziołowy
świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu umieścić w słoiku, który zakręcić, a następnie dokładnie potrząsać słoikiem, aby składniki się połączyły.
Sposób przygotowania surówki:
Kapustę pekińską cienko poszatkować i przełożyć do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek , koperek i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz