Lubię czasami poeksperymentować przygotowując wszelakie likiery. Tym razem poeksperymentowałam z tym znanym wszystkim likierem kokosowym i zastąpiłam kokos kremowym mlekiem kokosowym, dodałam mleko skondensowane słodzone i jeszcze inne dodatki. I w ten oto sposób powstał bardzo dobry likier kokosowy o kremowej konsystencji, doskonały na te zimowe, długie wieczory.
Składniki:
1/4 l spirytusu
300 ml mleka skondensowanego w kartoniku 7,5 %
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 puszka kremowego mleczka kokosowego
cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Wszystkie mleczka dokładnie wymieszać mikserem, dodać cukier waniliowy, a na koniec wlewać alkohol cały czas miksując. Rozlać do butelek i przechowywać w lodówce.
Bardzo dziękuję za przepis! :) z niecierpliwością wyczekuję kolejnych postów na blogu!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam