
Składniki na sos pomidorowy:
oliwa
1/2 cebuli
1/2 szklanki rosołu
pieprz
liść laurowy ziele angielskie
bazylia
Sposób
przygotowania:
Pomidory świeże obrać ze skórki i
pokroić w większą kostkę. Na oliwie zeszklić pół cebuli, a
następnie dodać przygotowane pomidory i szklankę rosołu. Wszystko
razem dusić do miękkości, a następnie zblendować na gładka
masę. Postawić na kuchenkę dodać listek laurowy, ziele angielskie
i jeszcze chwilę gotować, ewentualnie dodać trochę rosołu jeżeli
będzie za gesty. Doprawić pieprzem i bazylią. Smacznego.
Składniki:
kapusta włoska
600g mięsa
mielonego z indyka
cebula
jabłko
jajko
bułka
sól
pieprz ziołowy
czosnek
Sposób
przygotowania:
Mięso mielone wymieszać z bułką namoczoną w wodzie i dobrze odciśniętą,
jajkiem, drobno pokrojona cebulą, startym na dużych oczkach jabłkiem, przeciśniętymi ząbkami czosnku, a następnie doprawić solą,
pieprzem ziołowym i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Przygotować
liście kapusty włoskiej, w tym celu zdjąć zewnętrzne liście,
które następnie chwilkę obgotować. Tak przygotowane
liście z kapusty napełnić farszem i zawinąć jak rolady. Gołąbki
układać w garnku, spód którego wyłożony jest liśćmi z kapusty
i zalać sosem pomidorowym. Gotować do miękkości
kapusty tak około 30 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz