Tak jak już wspominałam, gdy nie mam
pomysłu na obiad kontaktuję się z moją starszą córką, która
wiele nowości wprowadziła do swojej kuchni, dlatego zawsze czymś nowym mnie zaskoczy. Tak było i tym razem. A to za sprawą między
innymi swojej szwagierki Moniki gotującej równie pysznie jak jej
mama Basia. Ten przepis także od niej pochodzi. To danie doskonale
nadaje się również dla dzieci, które zazwyczaj uwielbiają
chudziutkie mięso z kurczaka, tak przynajmniej było i jest u nas, a
i dorośli nie pogardzą, zwłaszcza jak jest podane z pieczonymi
kartofelkami.
Składniki:
2 filety z kurczaka
1/2 papryki czerwonej
150g pieczarek
1 średnia cebula
śmietana 18% słodka
sól i pieprz
mąka do panierowania
olej
Sposób przygotowania:
Filety wypłukać, pokroić na kotleciki, posypać
solą i pieprzem, panierować w mące i opiec delikatnie na gorącym
oleju z obu stron. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić na
paseczki, a następnie wszystko poddusić na oleju. Dodać kotleciki,
zalać śmietaną i dusić razem około 10 min. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz