O paście z tego sera pisałam już w
poście, w którym podawałam przepis na 1 wersję pasty, w którym
wspomniałam, że co jakiś czas będę tę pastę modyfikować. Tym razem dodałam paprykę czerwoną,
zieloną cebulkę i bazylię. Wyszła znakomita, oczywiście inne
dodatki zostały bez zmian, łącznie z dodatkiem musztardy
bawarskiej, która nadaje tej paście specyficznego smaku.
Zapomniałabym o jednej podmiance, pomidorki koktajlowe zastąpiłam pomidorem malinowym.
2 kulki sera mozzarella
1
pomidor malinowy
1/2
papryki czerwonej
łyżka drobno pokrojonej cebulki zielonej
łyżka
jogurtu naturalnego
łyżeczka
musztardy sarepskiej
łyżeczka
słodkiej musztardy bawarskiej
ząbek
czosnku
bazylia
sól
i pieprz do smaku
Sposób
przegotowania:
Ser
potrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pomidory, paprykę
pokrojoną na mniejsze kawałki oraz zieloną cebulkę. Jogurt
zmieszać z musztardami, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,
sól, pieprz i bazylię do smaku, a następnie dodać do sera.
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki w celu
połączenia się smaków. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz