Tą prostą, szybką w przygotowaniu
pastę chyba każdy zna, ale nie każdy ją przygotowuje, choćby
dlatego, że obecnie w sklepach dostępne są już gotowe tego typu
twarogi. U nas taki kupny twaróg ze szczypiorkiem, czy z rzodkiewką
nie ma prawa bytu, ponieważ wszelkie pasty nie tylko z udziałem
twarogu przygotowuję sama. Dlatego pomyślałam, że i tej pasty nie może zabraknąć na moim blogu. Pasty twarogowe ze szczypiorkiem, czy
rzodkiewką najczęściej przygotowuję w okresie, kiedy nowalijki dostępne są w naszym ogródku.
Jednak ta pasta została przygotowana tylko z
szczypiorku z naszego ogródka, zaś rzodkiewka była niestety kupna,
ale niebawem to się zmieni, bo rzodkieweczki już powoli rosną.
Składniki:
300 g twarogu półtłustego
5 – 6 dużych rzodkiewek
garść posiekanego szczypiorku
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać
jogurt i łyżką rozetrzeć na gładsza masę, a następnie dodać
szczypiorek, rzodkiewkę, doprawić solą, pieprzem i dokładnie
wymieszać. Doskonale smakuje posmarowana na świeżutkiej bułce
kajzerce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz