Nie dawno znalazłam w jednej z grup
kulinarnych, do której tez należę przepis na ta sałatkę i tak
mnie zaintrygował, że postanowiłam go wypróbować. Jest to przepis
autorski Pani Moniki Matysiak autorki bloga Sio Smutki. Sałatka
okazała się prosta, a zarazem bardzo smaczna. Postanowiłam
zaserwować ją z bitkami i ziemniakami pure i to był strzał w
dziesiątkę. Obiadek warty powtórzenia, a sałatka godna polecenia.
Sałatka na stałe zostanie w naszym menu, tym bardziej, że można ją
jeść również w towarzystwie zwykłej grzanki. Smacznego.
Składniki:
3 czerwone cebule1
łyżeczka oleju1 łyżka masła
0,5 łyżeczki miodu
2 łyżki rodzynek
0,5 łyżeczki majeranku
sól, pieprz do smak
0,5 łyżeczki miodu
2 łyżki rodzynek
0,5 łyżeczki majeranku
sól, pieprz do smak
Obrać cebule, a
następnie pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić pokrojone cebule, które lekko posolić. Smażyć 2
minuty,cały czas mieszając. Dodać masło i przykryć. Dusić
kilka minut, aż cebula się zeszkli. Dodać miód, majeranek i
rodzynki, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz