reklama

poniedziałek, 21 grudnia 2015

Roladki z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym


Wśród wielu nowości, które znalazły się w naszym menu na uwagę zasługują również roladki z kurczaka, które można podać z ryżem lub z makaronem. Jest to danie nie tylko bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale przede wszystkim pyszne, a o to przecież w kuchni chodzi. Przepis ten dostałam od Basi, która oprócz wszelakich surówek robi również proste, a jakże smaczne dania z kurczaka o czym mogłam się już nie raz przekonać.

Składniki:
2 filety z kurczaka
2 cienkie plasterki bekonu lub szynki parmeńskiej
sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka w proszku
1/2 l śmietany
łyżka przecieru pomidorowego
100g startego sera żółtego

Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka rozbić, dokładnie przyprawić, a następnie zwinąć w roladkę, którą owinąć bekonem. Śmietanę przyprawić solą, pieprzem, papryką, dodać przecier pomidorowy i starty ser. Tak przygotowaną śmietaną zalać roladki ułożone w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekać około pół godziny. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz