Wśród wielu nowości, które znalazły się w naszym menu na uwagę zasługują również roladki z kurczaka,
które można podać z ryżem lub z makaronem. Jest to danie nie tylko
bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale przede wszystkim pyszne,
a o to przecież w kuchni chodzi. Przepis ten dostałam od Basi, która
oprócz wszelakich surówek robi również proste, a jakże smaczne
dania z kurczaka o czym mogłam się już nie raz przekonać.
Składniki:
2 filety z kurczaka
2 cienkie plasterki bekonu lub szynki
parmeńskiej
sól, pieprz, czosnek granulowany,
papryka słodka w proszku
1/2 l śmietany
łyżka przecieru pomidorowego
100g startego sera żółtego
Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka rozbić, dokładnie przyprawić, a następnie zwinąć w roladkę, którą owinąć bekonem. Śmietanę przyprawić solą, pieprzem, papryką, dodać przecier
pomidorowy i starty ser. Tak przygotowaną śmietaną zalać roladki ułożone w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 200
stopni piekarnika. Zapiekać około pół godziny. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz