Pamiętam ten deser jeszcze z czasów
dzieciństwa. W tygodniu, kiedy moja mama nie za bardzo miała czas
na upieczenie czegoś, robiła ten szybki deser z budyniu. Póki nie
pracowała to pamiętam, że zawsze i w tygodniu było coś
upieczonego, choćby najzwyklejsza babka, ale była. Jednak z chwilą
gdy ja poszłam do pierwszej klasy,mama poszła do pracy, no i
skończyło się pieczenie na co dzień. Od tego czasu piekła tylko w
sobotę, żeby coś wyjątkowego było na niedzielę, a w tygodniu
czasami robiła ten szybki deser z budyniu, zaś latem deser z białek i
porzeczek, ale o tym w innym poście.
Składniki:
2 budynie czekoladowe
4 paczki herbatników petit bery
1 l mleka
Sposób przygotowania:
Ugotować budyń według wskazówek na
opakowaniu. Herbatniki ułożyć w jakimkolwiek naczyniu prostokątnym, na herbatniki wylać jeszcze gorący budyń i powtórzyć
te warstwy, na ile starczy herbatników i budyniu. Wstawić do
lodówki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz