Tą surówkę każdy zna, ale
chciałabym, żeby również znalazła się na moim blogu chociażby z
tego powodu, że wiele osób dopiero co stawia pierwsze kroki w
kuchni i taki prosty przepis na pewno im się przyda. A po drugie jest
takie wiele wersji tej surówki, że może akurat tej wersji jeszcze
nikt nie zna.
Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej
1 duża marchewka
1 jabłko
1 mała cebula
1 mała cebula
posiekana natka pietruszki
1 łyżka oliwy,sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku,
drobno pokroić. Marchewkę i jabłko i cebulę obrać i zetrzeć na
tarce o dużych oczkach. Wszystko razem wymieszać, dodać oliwę,
natkę pietruszki i przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Tą
surówkę zazwyczaj podaję do ryby smażonej, czy do białej
pieczeni. Smacznego.
Nie ma to jak dobry, prosty przepis, bardzo lubię tą surówkę
OdpowiedzUsuń