1 opakowanie ciasta filo
1 opakowanie szpinaku mrożonego ze śmietaną
1/2 op sera feta
400g pieczarek
mała cebula
100 g sera żółtego startego
łyżka masła
masło stopione do smarowania ciasta
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Szpinak mrożony przesmażyć, a następnie odstawić do ostygnięcia. Dodać ser feta, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić. Cebulę drobno pokroić i wrzucić na rozgrzane masło, chwilę przesmażyć, a następnie dodać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki i razem dusić, aż całkowicie wyparuje sok z pieczarek. Doprawić przyprawami i odstawić do ostygnięcia. Po tym czasie dodać starty żółty ser i ponownie wymieszać. Arkusz ciasta filo pokroić na trzy równe pasy, posmarować stopionym masłem, a następnie nałożyć farsz i zwijać jak amerykańską flagę w filmach. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15 minut. Smacznego.
Gdzie udało Ci się kupić to ciasto ?
OdpowiedzUsuń