Przepis na to szybkie ciasto bez pieczenia dostałam od córki. Przedtem jednak miałam okazję je jeść i byłam jej smakiem zachwycona. Dlatego dzisiaj musiałam koniecznie je przygotować, aby zaskoczyć moich gości, którzy oczekują zawsze ode mnie coś nowego. Tym razem również trafiłam w ich gusta i nie obyło się bez pochwał.
Składniki:3 opakowania podłużnych biszkoptów
200 g miękkiego masła
600 g serka homogenizowanego waniliowego
250 g serka Mascarpone
200 g chałwy waniliowej
0.5 szklanki cukru
czekolada do dekoracji
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, do której dodać serek waniliowy i serek Mascarpone, a następnie zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać rozdrobnioną chałwę i wymieszać. Dno blaszki 24 cm x 24 cm wyłożonej papierem wyłożyć biszkoptami, na które rozsmarować 1/3 kremu. Na krem poukładać drugą warstwę biszkoptów i ponownie rozsmarować krem. Zakończyć trzecią warstwą biszkoptów, rozsmarować pozostały krem i udekorować startą czekoladą. Przechowywać w lodówce. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz