reklama

środa, 27 kwietnia 2016

Ostry sos jogurtowo – musztardowy

Jest to jeden z moich autorskich sosów, który doskonale nadaje się do zaserwowania w towarzystwie takich potraw jak kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami, czy innych tego typu potraw.
Zimne sosy nigdy nie były stosowane zarówno przez moją mamę jak i teściowa. Dopiero gdy zdecydowałam się zmieniać coś w naszej tradycyjnej kuchni, między innymi pomyślałam również o sosach, czego między innymi ten sos jest tego dowodem.


Składniki:
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki słodkiej musztardy bawarskiej
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki włożyć do słoika po dżemie, zakręcić i dokładnie potrząsać do czasu połączenia się składników. Ot i cała filozofia tworzenia sosów na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz