Pastę tez pierwszy raz robiłam, bo
nie kupuję awokado. Po prostu sprawił to przypadek, a mianowicie
syn przyniósł nam awokado, bo szkoda było mu, żeby się zepsuł
leżąc w domu podczas ich nieobecności. Po długim namyśle i
skontaktowaniu się z nim, dowiedziałam się, że jego narzeczona
robi pastę do kanapek i to był trop. Postanowiłam zmieszać ten
owoc z tym co akurat miałam, czyli jajkami i majonezem, a żeby
zaostrzyć trochę smak dorzuciłam cebuli. Następnym razem dorzucę
jeszcze inne składniki, żeby urozmaicić ją.
Syn kosztując tą pastę stwierdził, że ta akurat jest pyszna i tego będę się trzymać. Ta o której dzisiaj piszę faktycznie wyszła super. Pomyślałam sobie, że doskonale można ją wykorzystać do sporządzenia przekąsek takich jak krakersy + pasta . Ja dzisiaj zaserwowałam ją jako pastę do chleba na kolację. Smacznego.
Syn kosztując tą pastę stwierdził, że ta akurat jest pyszna i tego będę się trzymać. Ta o której dzisiaj piszę faktycznie wyszła super. Pomyślałam sobie, że doskonale można ją wykorzystać do sporządzenia przekąsek takich jak krakersy + pasta . Ja dzisiaj zaserwowałam ją jako pastę do chleba na kolację. Smacznego.
Składniki:
1 szt. dojrzałego awokado
3 jajka
1/2 cebuli
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i pozostawić
do ostudzenia. Awokado obierać ze skórki i usunąć pestkę.cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki łącznie z majonezem włożyć do głębszego pojemnika i zblendować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz