reklama

środa, 30 września 2015

Szybki deser z budyniu i herbatników


Pamiętam ten deser jeszcze z czasów dzieciństwa. W tygodniu, kiedy moja mama nie za bardzo miała czas na upieczenie czegoś, robiła ten szybki deser z budyniu. Póki nie pracowała to pamiętam, że zawsze i w tygodniu było coś upieczonego, choćby najzwyklejsza babka, ale była. Jednak z chwilą gdy ja poszłam do pierwszej klasy,mama poszła do pracy, no i skończyło się pieczenie na co dzień.  Od tego czasu piekła tylko w sobotę, żeby coś wyjątkowego było na niedzielę, a w tygodniu czasami robiła ten szybki deser z budyniu, zaś latem deser z białek i porzeczek, ale o tym w innym poście.

Składniki:
2 budynie czekoladowe
4 paczki herbatników petit bery
1 l mleka

Sposób przygotowania:
Ugotować budyń według wskazówek na opakowaniu. Herbatniki ułożyć w jakimkolwiek naczyniu prostokątnym, na herbatniki wylać jeszcze gorący budyń i powtórzyć te warstwy, na ile starczy herbatników i budyniu. Wstawić do lodówki. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz