Często brakuje nam pomysłu na kolację i chcemy, żeby było szybko, prosto i smacznie. Dlatego ja bardzo często przygotowuję różnego rodzaju pasty, które świetnie sprawdzają się jako szybkie rozwiązanie na wieczorny posiłek. Można je podać z chrupiącym pieczywem. To idealny sposób na urozmaicenie codziennej kolacji i cieszenie się pysznym smakiem bez zbędnego wysiłku.
Składniki:
1 mniejsza. makrela wędzona
mała cebula
3 średnie ogórki kiszone
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Makrelę pozbawić ości, a następnie rozdrobnić na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do ryby. Na koniec dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Pastą taką smarować kanapki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz