reklama

poniedziałek, 1 września 2025

Pasta z makreli i ogórków kiszonych

 

Często brakuje nam pomysłu na kolację i chcemy, żeby było szybko, prosto i smacznie. Dlatego ja bardzo często przygotowuję różnego rodzaju pasty, które świetnie sprawdzają się jako szybkie rozwiązanie na wieczorny posiłek. Można je podać z chrupiącym pieczywem. To idealny sposób na urozmaicenie codziennej kolacji i cieszenie się pysznym smakiem bez zbędnego wysiłku. 

 

Składniki:

1 mniejsza. makrela wędzona

mała cebula

3 średnie ogórki kiszone

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka  musztardy

świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Makrelę pozbawić ości, a następnie rozdrobnić na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do ryby. Na koniec dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Pastą taką smarować kanapki. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz