Oczywiście ja wykorzystałam jak zwykle to co pozostało po sporządzeniu innych potraw.
Składniki:
3 filety rybne
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1 papryka
1 cukinia
1 cebula czerwona
3 pomidory
olej
masło
1 torebkę ryżu
sól
curry
Sposób przygotowania:
Rybę oprószyć przyprawami i odłożyć na 30 minut. Olej rozgrzać na patelni, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę przesmażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, cukinię pokrojoną w pół krążki oraz obrane ze skórki pomidory. Dolać trochę wody i dodać przyprawy. Dusić wszystko przez chwilę. Dodać ugotowany al dente ryż z solą i curry. Przemieszać. Na koniec ułożyć na warzywach z ryżem przyprawioną rybę, na której ułożyć po kawałku masła, nakryć patelnię i dusić do miękkości. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz