Oczywiście można je urozmaicać przez dodanie różnych przypraw, czy dodatków takich jak drobno pokrojony boczek wędzony. Placki wyszły naprawdę pyszne, a ten dodatek sosu tatarskiego jaki proponuje pani Monika Górska to faktycznie niebo w gębie.
Składniki:
500 g kapusty kiszonej
3 jajka
2 łyżki mąki
koperek
100 g boczku wędzonego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć, drobno pokroić, a następnie dodać drobno pokrojony boczek wędzony, jajka i wymieszać. Dodać mąkę, posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Doprawić sola i świeżo zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron na złocisty kolor. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz