Składniki:
150 g sałaty roszponki
1 kawałek wiejskiej kiełbasy
2 jajka ugotowane na twardo
kilka pomidorków koktajlowych
grzanki
Składniki na sos:
3 łyżki oleju
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu
sól
pieprz ziołowy
pieprz świeżo mielony
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Sposób przygotowania sałatki:
Umyć i osuszyć roszponkę, a następnie wrzucić do miski. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na suchej patelni, odstawić do wystygnięcia, a następnie wrzucić do roszponki. Dodać pokrojone w kostkę jajka, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Wszystko polać przygotowanym sosem i przed podaniem wymieszać. Na koniec dodać kosteczki grzanek upieczonych w piekarniku. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz