Składniki:
4 filety rybne (u mnie kostki z łososia)
3 - 4 ziemniaki ugotowane al dente
500 g brukselki
400 ml śmietany 30 %
2 płaskie łyżki mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
tymianek
Sposób przygotowania:
Brukselkę obrać i ugotować al dente w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i również ugotować w osolonej wodzie al dente. Filety rybne oprószyć solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, a następnie wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki, oprószyć tymiankiem. Na ziemniaki ułożyć brukselkę, a następnie przygotowane filety rybne. Do śmietany dodać trochę soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, wymieszać, a następnie zalać całość. Przykryć naczynie żaroodporne i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 minut. 15 minut przed końcem odkryć naczynie i zapiekać, by się ser ładnie przyrumienił. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz