Składniki:
1/2 pacz. tagliatelle
200 g boczku wędzonego
1 średni bakłażan
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
1/2 puszki krojonych pomidorów
sól
pieprz
pieprz ziołowy
papryka słodka
Sposób przygotowania:
Boczek wędzony pokroić w kostkę i stopić na większej patelni. Cebulę obrać i pokroić w piórka, zaś papryki pokroić w większą kostkę, a następnie dodać do boczku. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, a gdy pojawią się kropelki wytrzeć je ręcznikiem papierowym, wtedy nie będzie gorzki. Pokroić go w kostkę i wrzucić do pozostałych warzyw. Dolać trochę wody i dusić do miękkości. Na koniec dodać pomidory z puszki, przyprawić solą i pozostałymi przyprawami, chwilę podusić i podać z ugotowanym według przepisu na opakowaniu makaronem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz