Składniki:
4 plastry sznycli wieprzowych
2 cebule
250 g pieczarek
300 ml śmietany 30 %
1 łyżka miodu
2 łyżki musztardy ostrej
1 łyżka musztardy słodkiej bawarskiej
1 łyżka mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pieprz młotkowany z kolendrą
Sposób przygotowania:
Sznycle natrzeć solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą i pieprzem ziołowym. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Śmietanę wymieszać z miodem, musztardami, z łyżką mąki i przyprawami.
Sznycle ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
Na sznycle ułożyć warstwę cebuli, którą delikatnie posolić. Na cebuli ułożyć pokrojone pieczarki.
Całość zalać przygotowaną zalewą śmietanową.
Przykryte naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 60 minut. Po tym czasie odkryć naczynie i zapiekać jeszcze 15 minut. Smacznego.
Te sznycle musza byc pyszne zrobie juz w przyszłą niedzielę
OdpowiedzUsuń