Składniki:
500 g fasolki szparagowej zielonej
cebula
2 ząbki czosnku
1 papryka
mała cukinia lub pół dużej
2 średnie ziemniaki
2 pomidory
sól
pieprz
chili
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na gorący olej i przesmażyć . Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa dorzucić do przesmażonego czosnku i cebuli. Dodać pokrojoną na małe kawałki fasolkę szparagową. Na koniec dodać obrane ze skórki pomidory i zalać wszystko 0,5 l wody. Dusić do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem, chili i pieprzem ziołowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz