reklama

czwartek, 20 lipca 2017

Sałatka z arbuza i sera feta

W takie upalne dni jak dzisiaj chce się zjeść coś lekkiego i orzeźwiającego. Dlatego mając do dyspozycji soczysty arbuz, który bardzo lubimy zwłaszcza taki schłodzony postanowiłam poświęcić go na przygotowanie lekkiej sałatki z serem feta, miętą i sosem miodowo - cytrynowym. Sałatka wyszła wyśmienita. Stwierdziliśmy jednoznacznie, że doskonale nadaje się do zaserwowania podczas spotkań rodzinnych właśnie w takie upalne dni.
Składniki:
500 g miąższu arbuza pokrojonego w kostkę
ser feta
garść listków mięty
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Kostki arbuza przełożyć do miski, dodać pokrojony w kostkę ser i posiekane listki mięty. Delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem wymieszać z sosem przygotowanym z soku cytryny i miodu. Całość przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz