Dziś naszła mnie ochota na schabowe,
ale nie panierowane i smażone, tylko zupełnie coś innego, czego
jeszcze nie było. Po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że
jeżeli były już plastry schabu w sosie chrzanowym, to czemu nie
spróbować zrobić je w sosie pieczarkowym. Tym bardziej, że akurat
pieczarki miałam. Początkowo chciałabym zrobić je w takim
tradycyjnym sosie pieczarkowym, ale ostatecznie zmieniłam zdanie i
jak zawsze trochę poeksperymentowałam i wyszła zupełnie nowa
potrawa, którą zaserwowałam z kaszą gryczaną i surówką z
kapusty włoskiej.
Surówki też takiej nigdy nie robiłam. Jest to czas najwyższy, aby zacząć i ten rodzaj kapusty stosować do przygotowania surówek.
Surówki też takiej nigdy nie robiłam. Jest to czas najwyższy, aby zacząć i ten rodzaj kapusty stosować do przygotowania surówek.
4 – 5 kotlecików schabowych
250 g pieczarek
1 duża cebula
sól i pieprz
pieprz ziołowy
śmietana 18%
olej do smażenia
łyżka masła

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz