Składniki:
500 g brukselki
3 marchewki
kawałek białej części pora
2 ziemniaki
2 pomidory
2 kawałki kiełbasy mocniej wędzonej
200 g boczku wędzonego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 l wody
olej
sól
świeżo mielony pieprz
pieprz ziołowy
chili
Sposób przygotowania:
Brukselkę obrać z wierzchnich liści, a następnie większe przekroić na pół. Por obrać i pokroić w pół talarki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa wrzucić na gorący olej i przesmażyć.. Dodać obrane ze skórki pomidory, przełożyć do garnka i zalać wszystko 0,5 l wody. Dusić do miękkości warzyw. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i przesmażyć, a następnie dodać do warzyw. Dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić solą, pieprzem, chili i pieprzem ziołowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz