Ta sałatka odkąd pamiętam często
była robiona przeze mnie, a pierwszy raz tak naprawdę jadłam ją w
pracy. Koleżanka zrobiła sobie ją na drugie śniadanie i narobiła
wszystkim smaka. Chcąc nie chcąc dała nam popróbować. Była
pyszna, dlatego wprowadziłam ja do naszego menu. Dzieci polubiły ją
tak samo jak ja. Zawsze kiedy nie było pomysłu na kolację,
przypominała nam się ta sałatka. Dlatego teraz będąc u córki,
gdy tylko zauważyłam na jej balkonie całą torbę pięknych,
świeżych warzyw, wśród których znajdował się również dorodny
por sałatkowy, od razu pomyślałam i o zupie z pory, no i o tej
pysznej sałatce, która jest najprostsza z najprostszych.
Składniki:
6 jaj
2 pory sałatkowe (biała część)
3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i
pokroić na drobna kostkę. Pory umyć i pokroić, a następnie
sparzyć. Odcisnąć z nadmiaru wody i połączyć z jajkami. Dodać
majonez, doprawić sola, pieprzem i dokładnie wymieszać. Schłodzić
w lodówce. Podawać do pieczywa. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz