Składniki:
300 g oczyszczonych grzybów
1/2 małej cebuli
2 łyżki kwaśnej śmietany
1/2 szkl. Słodkiej 18 % śmietanki
łyżka masła
łyżka mąki
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Grzyby dokładnie oczyścić, a
następnie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w
kostkę, Masło roztopić w rondelku, wrzucić cebulę, chwilę
poddusić, a następnie dodać grzyby, lekko przesmażyć, dolać
trochę wody i dusić do miękkości. W słoiczku rozmieszać mąkę
z odrobina wody i wlać do grzybów. Obydwie śmietany połączyć,
dodać parę łyżek gorącego sosu, dokładnie rozmieszać i wlać
do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane grzyby podałam z
makaronem wstążki, który co raz częściej gości w naszej kuchni.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz