Dzisiejszy dzień jest znowu takim
dniem, kiedy absolutnie nie mam pojęcia co wymyślić szybkiego na
obiad. Po wstępnym remanencie w kuchni stwierdziłam, że mam
jeszcze truskawki, z których koniecznie muszę zrobić koktajl, ale
jest ich więcej, więc postanowiłam, że mus truskawkowy będzie na
pewno dodatkiem do obiadu. Ale co zrobić jako danie główne? I wymyśliłam, skoro mam jeszcze biały twaróg, a naleśników nie mam
czasu smażyć, to najprościej będzie, jeżeli ugotuję makaron
(miałam akurat makaron razowy) i zaserwuję go z serem i musem
truskawkowym.
Pomysł okazał się słuszny, bo potrawa była bardzo
smaczna, skoro i mąż był zadowolony. Stwierdziliśmy jednak, że
smaki nam się zmieniają, bo w naszym menu zdarzają się również
obiady na słodko.
Składniki:
pół paczki makaronu razowego
kostka półtłustego twarogu
30 dkg truskawek
cukru według gustu
Sposób przygotowania:
Truskawki obrać z szypułek, a
następnie zblendować z cukrem. Powstały mus odstawić.
Makaron ugotować według wskazówki na
opakowaniu, odcedzić i wyłożyć na talerz, posypać pokruszonym
twarogiem i całość polać musem truskawkowym. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz