Składniki:
4 sznycle indycze
100 g sera pleśniowego blue
100 g sera camembert
100 ml śmietany 30 %
2 łyżki konfitury żurawinowej
sól
pieprz pieprz ziołowy
olej do smażenia
1/2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Sznycle indycze oczyścić z błon, a następnie obsypać przyprawami i odłożyć na 15 minut. Tak przygotowane mięso smażyć z obu stron na gorącym oleju z dodatkiem masła z obu stron. Następnie wlać pół szklanki wody i dusić mięso pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, przełożyć je na talerz, a do powstałego sosu wrzucić pokrojone sery. Do sosu dodać śmietanę, cały czas mieszając, aż powstanie gładki sos. Na koniec dodać żurawinę i przyprawić. Do tak przygotowanego sosu włożyć sznycle i dusić około 4 - 5 minut. Tak przygotowane mięso zaserwowałam z kopytkami i sałatką z pomidorów i ogórków zielonych. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz