środa, 4 września 2024

Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym

 

Często zastanawiamy się, co przygotować na kolację ? Ja najczęściej wymyślam różne pasty nie tylko z jajek, ale również z awokado, czy inne. Tym razem mając do dyspozycji ogórki kiszone, makrelę wędzoną postanowiłam połączyć te składniki i wypróbować pastę, którą zachwalała mi moja koleżanka lubiąca także eksperymentować w kuchni.

 

Składniki:

200g makreli wędzonej obranej

1/2 cebuli drobno posiekanej

2 średnie ogórki kiszone obrane i starte na tarce

1 pęczek koperku drobno posiekany

2-3 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy

świeżo mielony pieprz

odrobina soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz