Nie tak dawno przygotowałam kotlety schabowe w majonezowo musztardowej marynacie, które okazały się fenomenalne w smaku, dlatego tym razem postanowiłam wykorzystać do tego przepisu piersi z kurczaka. Tak przygotowane kotlety z piersi z kurczaka okazały się również bardzo soczyste, mięciutkie, chrupiące i zasługują, aby częściej pojawiały się na naszych talerzach.
2 piersi z kurczaka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Składniki marynaty:
jajko
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać , a następnie włożyć do niej oczyszczone, rozbite piersi z kurczaka. Tak przygotowane włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia mięso wyjąć z marynaty, panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. W ten sposób przygotowane kotlety zaserwowałam z ziemniakami i surówką z kapusty szpiczastej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz