piątek, 26 listopada 2021

Kotlety z piersi z kurczaka w majonezowo musztardowej marynacie

Nie tak dawno przygotowałam kotlety schabowe w majonezowo musztardowej marynacie, które okazały się fenomenalne w smaku, dlatego tym razem postanowiłam wykorzystać do tego przepisu piersi z kurczaka. Tak przygotowane kotlety z piersi z kurczaka okazały się również bardzo soczyste, mięciutkie, chrupiące i zasługują, aby  częściej pojawiały się na naszych talerzach. 

Składniki:

2 piersi z kurczaka

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Składniki marynaty:

jajko

2 łyżki majonezu

1 łyżka musztardy

sól

pieprz ziołowy

pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać , a następnie włożyć do niej oczyszczone, rozbite  piersi z kurczaka. Tak przygotowane włożyć  do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia mięso wyjąć z marynaty, panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. W  ten sposób przygotowane kotlety zaserwowałam z ziemniakami i surówką z kapusty szpiczastej. Smacznego. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz