Składniki:
woreczek kaszy gryczanej
2 łyżki sosu sojowego
150 g boczku wędzonego
1 ząbek czosnku
1 por sałatkowy (biała część)
1,5 cukinii małej
garść groszku zielonego mrożonego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną ugotować al dente i odstawić. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, wrzucić pokrojony w kostkę boczek i przesmażyć. Do boczku dodać pokrojony w pół plasterki por oraz drobno pokrojony czosnek. Chwilę razem wszystko przesmażyć, a następnie dodać pokrojoną cukinię i mrożony groszek. Doprawić przyprawami. Na koniec dodać ugotowaną kaszę doprawić sosem sojowym i ewentualnie jeszcze innymi przyprawami. Na koniec obsypać posiekanym szczypiorkiem. Ja zaserwowałam tak przygotowaną kaszę z maślanką. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz