Padło na ciasteczka, do których chciałam wykorzystać dodatkowe składniki, którymi akurat dysponowałam, czyli migdałami i wiórkami kokosowymi. Ciasteczka wyszły wyśmienite, nie za słodkie, mięciutkie, po prostu pyszne.
Składniki:
2 szklanki pulpy owocowej (marchewkowo- jabłkowa )
200 g mąki
50 g wiórków kokosowych
50 g pokruszonych płatków migdałów
4 łyżki cukru
3 łyżki miodu
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g masła stopionego
2 jajka
Sposób przygotowania:
Wszystkie suche składniki wymieszać (mąka, cukier, wiórki kokosowe, migdały,cukier, proszek do pieczenia). To samo zrobić z mokrymi składnikami, a następnie dokładnie wymieszać suche składniki z mokrymi. Formować ciasteczka, a następnie układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 15 - 20 minut do ładnego zrumienienia. Smacznego.
Super przepis ❤️ pysznie smakują ��
OdpowiedzUsuń