Jakoś ostatnio nie mamy ochoty na rybę tradycyjnie przygotowaną, czyli w panierce, serwowaną z ziemniakami i kapustą, więc co jakiś czas wymyślam bardziej zdrowsze dania obiadowe z rybą w roli głównej. Mając do dyspozycji warzywa, które obecnie cały czas znajdują się w naszej spiżarce, postanowiłam wyczarować z nich prostą, ale smaczną potrawę. Potrawa ta zaserwowana z ryżem stała się wyśmienitym daniem obiadowym, które na stałe znajdzie się w naszym menu.
Składniki:
4 filety dowolnej ryby
1 średnia cebula
1 mała cukinia
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
2 pomidory
sól
pieprz
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Filety osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, a następnie wrzucić obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę przesmażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę i cukinię oraz obrane ze skórki pomidory. Dodać przyprawy. Na koniec ułożyć na warzywach przyprawioną rybę, nakryć patelnię i dusić do miękkości. Zaserwowałam tak przygotowaną rybę z ryżem i posypałam posiekaną bazylią. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz