Składniki:
6 mini steków indyczych
ananas w puszce
5 - 6 łyżekstartego sera żółtego
posiekana natka pietryszki
puszka pokrojonych pomidorów
cebula
ząbek czosnku
1 jajko
łyżka mąki
sól i pieprz
świeża, posiekana bazylia
Sposób przygotowania
Steki lekko rozbić i połączyć dwa, żeby wyszedł jeden płat, a następnie ułożyć farsz powstały z drobno pokrojonego ananasa, startego, żółtego sera i natki pietruszki. Zawinąć rolady, które posmarować jajkiem rozmieszanym z mąką i przyprawami, a następnie obsmażyć z każdej strony na oleju. Ułożyć na ręczniku papierowym. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Chwilę przesmażyć. Dodać pomidory, wlać sos, który pozostał z pieczenia roladek i całość chwilę gotować. Powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego, ułożyć roladki, przykryć. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 30 - 40 minut. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz