Gulasz zaserwowany z mieszanką pęczaku, kaszy bulgur oraz soczewicy zielonej (Trendy Lunch) okazał się wyśmienitym daniem obiadowym.
Składniki:
500 g piersi z indyka
1 średnia cebula
1 mała cukinia
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
1 nektaryna
1 płaska brzoskwinia
sól
pieprz
Składniki marynaty:
pół szklanki oleju
łyżeczka papryki ostrej
łyżeczka papryki słodkiej
łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz ziołowy
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Piersi pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do marynaty na całą noc. Następnego dnia na patelni rozgrzać olej i wrzucić wyjęte z marynaty mięso. Obsmażyć z każdej strony, a następnie dodać wyczyszczone i pokrojone w paski warzywa. Dodać trochę wody i dusić. Gdy warzywa staną się al dente dodać obrane ze skórki i pokrojone owoce. Dusić jeszcze chwilę razem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz