Składniki:
1 średnia cukinia
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 średnie pomidory
olej
1,5 l rosołu
100 ml mleczka kokosowego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
pieprz ziołowy
świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i drobno posiekać, a następnie wrzucić do garnka na rozgrzany olej i lekko przesmażyć. Cukinię nie obierając pokroić w kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa dorzucić do przesmażonej cebuli, a następnie razem wszystko przesmażyć. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, zalać rosołem i gotować do miękkości warzyw. Całość zblendować na gładki krem, doprawić solą, pieprzem, dodać mleczko kokosowe i jeszcze raz zblendować. Doprawić pozostałymi przyprawami. Podawać z ugotowanym makaronem suto posypaną posiekaną bazylią. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz