Składniki:
300 g pieczarek
cebula
1 czerwona papryka
1/2 cukinii
1 duży ziemniak
1 l rosołu
sól
pieprz
pieprz ziołowy
gałka muszkatołowa
3 łyżki oleju
łyżka masła
natka pietruszki
2 łyżki mleczka kokosowego
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzać olej, a następnie wrzucić cebulę. Chwilę przesmażyć i dodać masło, a następnie obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko razem przesmażyć. Dodać pokrojoną cukinię, paprykę i jeszcze razem wszystko przesmażyć około 10 minut. Zalać rosołem. Po zagotowaniu zupy dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości warzyw. Gdy wszystko będzie miękkie zblędować na krem. W razie gdyby zupa była za gęsta dolać wody. Doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i gałką. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz