Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
mały brokuł
1 większa marchewka
100 g ryżu ugotowanego al dente
2 łyżki masła orzechowego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1 łyżeczka zmielonego imbiru
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie obsypać solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przyprawione mięso. Obsmażyć z każdej strony, a następnie dodać obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę oraz brokuł podzielony na różyczki, a następnie dodać imbir. Dolać trochę wody i dusić do miękkości. Dodać masło orzechowe, odrobina wody i wymieszać. Na koniec połączyć z ugotowanym ryżem, wymieszać i chwilę jeszcze smażyć. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz