Dlatego nie kupowałam i nie przygotowywałam obiadu z jej udziałem, aż do momentu, kiedy córka będąc z rodzinką na urlopie w Polsce przywiozła nam mortadelę podobną do tej z naszego dzieciństwa. Nie spodziewalibyśmy się tego, że taką kiełbasę się jeszcze wytwarza i będziemy mieli okazję jeszcze jeść to danie.
Składniki:
6 grubszych plastrów mortadeli
2 jajka
1 szkl. bułki tartej
2 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
Jajka rozmącić z odrobiną wody lub mleka. Bułkę tartą wymieszać z mąką. Plastry kiełbasy moczyć w jajkach, a następnie w przygotowanej mieszance. Smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Zaserwowałam tak przygotowaną kiełbasę z pure ziemniaczanym i sałatką z sałaty masłowej. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz