Składniki:
1 dojrzałe mango
2 średnie cukinie
1 bakłażan
1 cebula
1 duży ząbek czosnku
100 ml mleczka kokosowego
100 ml śmietanki 30%
sól
pieprz
odrobina cynamonu
kumin rzymski
kolendra
gałka muszkatałowa
pieprz ziołowe
chili
olej
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, a następnie wrzucić cebulę i czosnek. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, a gdy pojawią się kropelki wytrzeć je ręcznikiem papierowym, wtedy nie będzie gorzki. Pokroić go w kostkę i dorzucić do cebuli. Chwilę razem przesmażyć, a następnie dodać pokrojone w kostkę cukinie. Dolać trochę wody i dusić do miękkości. Na koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę mango i chwilę razem wszystko dusić. Doprawić przyprawami, a następnie zalać mieszaniną mleczka kokosowego ze śmietaną, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz