Składniki:
200 g mąki
250 ml mleka
2 jajka
300 g kapusty kiszonej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
1/2 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki cząbru
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Z mąki, mleka, jajek i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Kapustę kiszoną odcisnąć, drobno pokroić, a następnie dodać do ciasta naleśnikowego wraz z pozostałymi przyprawami i dokładnie wymieszać. Na gorącym oleju smażyć na rumiano placuszki. Podawać z sosem koperkowym lub czosnkowym. Smacznego.
Składniki na sos koperkowy:
400 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pieprz
pieprz ziołowy
pęczek koperku posiekanego
Sposób przygotowania sosu:
Wszystkie składniki sosu wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz