Składniki:
2 większe ugotowane buraczki czerwone
2 marchewki ugotowane
2 większe ziemniaki ugotowane
3 jajka ugotowane na twardo
4 filety śledziowe matias solone
1 duża cebula drobno posiekana
2 ogórki kiszone
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Śledzie wypłukać, a następnie pokroić w grubsze paski. Ugotowane warzywa oraz ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W ugotowanych jajkach żółtka oddzielić od białek i osobno również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. W szklanej misce układać warstwami śledzie, ziemniaki, cebula, trochę sosu jogurtowego, marchewka, sos, ogórki kiszone, białka, sos, buraczki, reszta sosu i na koniec żółtka. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz