Składniki:
3 średnie cukinie
mały brokuł
mała papryka czerwona
1/2 cebuli
1,5 l rosołu
1/2 puszki mleczka kokosowego
sól
pieprz
pieprz ziołowy
curry
imbir
koperek
magi
olej
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i drobno posiekać, a następnie wrzucić do garnka na rozgrzany olej i lekko przesmażyć. Cukinię nie obierając pokroić w kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa dorzucić do przesmażonej cebuli, a następnie razem wszystko przesmażyć. Dodać różyczki brokułu, zalać rosołem i gotować do miękkości warzyw. Całość zblendować na gładki krem, doprawić solą, pieprzem, dodać mleczko kokosowe i jeszcze raz zblendować. Doprawić pozostałymi przyprawami. Podawać z ugotowanym ryźem suto posypanym koperkiem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz