reklama

piątek, 2 lutego 2018

Tagliatelle z mrożonymi grzybami leśnymi

Jak już nie raz pisałam bardzo lubimy z mężem różne makarony, a w szczególności tagliatelle. Dlatego też co jakiś czas przygotowuję do niego różne sosy. Tym razem postanowiłam wykorzystać grzyby mrożone, które znalazłam jeszcze w zamrażalce. Potrawa wyszła naprawdę wyśmienita i pożywna, a przy tym szybka w przygotowaniu.

Składniki:
400 g makaronu tagliatelle
300 g leśnych grzybów mrożonych
1/2 cebuli
łyżka masła
śmietana 30 %
łyżka mąki
sól
pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Grzyby odmrozić,  a następnie wrzucić na patelnię z roztopionym masłem wraz z pokrojona cebulą. Przesmażyć, a następnie  dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości grzybów. Na koniec grzyby zaprawić śmietaną z dodatkiem mąki. Przyprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić i wyłożyć na talerz. Polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz